1. společný oddílový přebor Slezan-Orel 1.kolo

04.10.2013 21:06

Dnes byl zahájen první společný oddílový přebor klubů Orel Opava a Slezan Opava. Průběh partií byl převážně divoký. Ja jsem zkoušel nové zahájení, ale soupeř mě zaskočil hned v úvodu. Trochu jsem to podcenil a dostal se podezřelé pozice, ze které jsem ale i díky zbytečně zbrklé a rychlé hře soupeře vyvázl. Danek Jureček dostal zabrat v anglické, zahájení nezahrál nejpřesněji, a Míša Gilíková měla pohodlnou hru. Nevytěžila však z pozice maximum a dostala se do problémů. Danek však také prováhal svoji šanci a nakonec asi zasloužená remíza. Divokou partii sehrál Jirka Sovadina s Karlem Záleským. V komplikacích se nakonec lépe orientoval Jirka a pasoval se tak na černého koně turnaje. Luboš Kozák získal skvělou pozici s velkými šancemi na výhru, ovšem velká spotřeba času způsobila, že raději nabídl remízu, která byla přijata.

Souběžně, jako doprovodný program se hraje zápas mezi Radkem Caletkou a Markem Nábělkem. Stav zápasu je po dnešku 1:0 pro Radka.

výsledky chess-results.com

(Vít Pavera)  

Partie 1.kola

 
 
 

Diskusní téma: 1.kolo

Datum: 06.10.2013

Vložil: Vítek

Titulek: odpověď pro koťátko

samozřejmě d5 je hodně zvláštní tah, až mě to tak šokovalo, že jsem úplně zapomněl na tempování (5.Jc3 místo dxe5), pak jsem sice s králem uprostřed, zato s pozicí trochu nahraně musel počítat velké množství nepříjemných odpovědí černého. Výhodu jsem ztratil tahem Sg3, misto kterého mělo přijít c3 a stál jsem v pohodě. Naštěstí mě pomohly k vítězství rychlé a zbrklé tahy mého soupeře, snad mu ta porážka nezkazí chuť, začne být trpělivější a příště si to vynahradí.

Datum: 07.10.2013

Vložil: koťátko

Titulek: Re: odpověď pro koťátko

Tak nevím, myslím, že na d5 bylo v zásadě téměř forsírovaně k vítězství směřující Jxe5. 5. Jc3 by mi pro Sb4 zas tak pod fousy (tedy fousky) nešlo. A místo Sg3 spíše c3 - tady myslím, že bys tam nic moc více neměl. Tedy-tak to vidí mé kočičí oko.

S přátelským mňoukáním

Koťátko